{close}

The Kitchen

Status
Delivered
Location
View on Google Maps

Project

Z1, Terre-Bonne Park
Delivered in 2012
Architects: MVSA Architects



The two virtually identical Z1 and Z2 buildings are situated between a row of three H-shaped structures. The Z1 entrance building has a transparent glass facade with a dark aluminium balustrade that, with its subtle play of lines, is transformed into large overhanging roof areas on the ends of the building. In this way, storey-high glass facades are created
to provide maximum views. The ground floor has a greater storey height and a deeper exterior wall line. The entrance is situated in the middle of the building on the axis of the entrances of the other buildings. At ground level, special attention has been paid to the materials used and the inclusion of a variety of functions: a public table feature has been created
on the entrance side, while two ramps on the long side of the building, between the lines of the exterior walls, the parapet and the main structure, provide access to the car park. The south side has a patio, and the terrace to the south has a natural stone balustrade that allows daylight into the basement restaurant area. On the north side the balustrade is extended in safety glass and planted areas.
Office areas are located on the north west side of the ground floor and the entire first and second floor. These office areas have a flexible layout thanks to the central entrance core.
The restaurant, which serves the entire business park, is situated in the basement and on the ground floor with a spacious terrace on the south west side. The storey-high glass facade between the resaurant and the terrace can be fully slid open. The basement area of the restaurant can be reached via an open area in the restaurant or via a patio outside the building. 
The building complies with strict Swiss (Minergie) sustainability standards: triple glazing is used, solar boilers are fitted on the roof, the roof is used for water storage, the balustrades reduce the percent- age of glass and the large overhanging roof areas provide natural shading from the sun. 


Use

Restaurant


Square meters

527m2